M.- 7 a 12 partides

Aquesta és la modalitat M. La formen els jugadors que han jugat entre 7 i 12 partides

En aquesta modalitat es premiaran el primer i el segon classificats de la modalitat M de la marató per nombre de punts de partida.

En cas d’empat a punts de partida, el segon criteri és el percentatge de partides guanyades. El jugador que guanyi 9 partides de 10 jugades queda per davant del qui en guanyi també 9 però de 12 de partides jugades.

En cas de persistir l’empat, es resoldrà pel sumatori més alt de les partides que cada jugador porti a cada moment. Per explicar-nos posarem un exemple amb un hipotètic campionat de 4 partides en la que 2 jugadors han empatat amb 3 victòries.

– El jugador A perd la primera partida però guanya la segona, la tercera i la quarta. Això vol dir que després de la primera partida porta 0 punts, després de la segona en porta 1, després de la tercera en porta 2 i després de la quarta en porta 3. El seu resum després de cada partida és: 0+1+2+3 = 6 punts de progressió.

– El jugador B guanya la primera, la segona i la tercera partides però perd la quarta. Això vol dir que després de la primera partida porta 1 punt, després de la segona en porta 2, després de la tercera en porta 3 i després de la quarta segueix amb 3 punts. El seu resum després de cada partida és: 1+2+3+3= 9 punts de progressió. 

I perquè ho fem així? Volem premiar el jugador que ha tingut a cada moment contrincants més forts (una progressió més alta implica haver jugat a cada moment contra rivals més forts o que duien un nombre més gran de partides guanyades). En cas de persistir l’empat es considerarà guanyador el qui en un hipotètic enfrontament personal hagi guanyat la partida. Si aquest enfrontament personal no s’ha produït, es desfarà per la diferència entre els punts a favor i els punts en contra en el total de les partides jugades.